Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Continguts

Banc del Temps
Banc del Temps

Curs 2011-2012: Banc del Temps

Del 15 de desembre al 30 de maig de 2012

La proposta, que va sortir d’un grup d’alumnes, va consistir en crear un banc del temps per a nens i nenes, fora de l’àmbit escolar. Els bancs del temps són els primers bancs que funcionen sense diners, es presta i es rep temps dedicat a serveis als altres. La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi i es rebi.

El programa, format per tres activitats, va permetre concretar la proposta dels alumnes per poder-la presentar a finals del mes de maig de 2012.

La primera activitat va servir per donar a conèixer a tots els alumnes de 5è i 6è l’encàrrec del curs 11-12 del Consell d’Infants i començar a plantejar com hauria de ser el banc del temps que es vol crear.

  1. Conèixer què són els bancs del temps, com funcionen, què s’hi pot intercanviar...
  2. Fer treball individual per definir els coneixements i habilitats que es poden ensenyar i que es volen aprendre d’altres nens i nenes.
  3. Fer un treball conjunt per definir què es pot oferir a nivell de grup-classe a altres cursos i pensar què els agradaria aprendre d’una altra classe.
  4. Pensar si a nivell de centre es pot ensenyar alguna cosa o oferir algun servei a d’altres escoles i també què ens podrien aportar les altres escoles.

La segona i la tercera activitat va permetre concretar el projecte, que es va plasmar amb la creació d'un portal web.

Notícies

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Altres edicions

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40