Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Continguts

Pati d'escola
Pati d'escola

1a activitat: Què volem fer en el pati de l’escola?

El pati de l’escola serveix, o pot servir, per a moltes coses:

  • És l’espai on fem els esbarjos
  • És l’espai on fem algunes festes de l’escola
  • És l’espai on fer les activitats esportives
  • ...

D’altra banda, els patis són utilitzats per tots els infants de l’escola. No tots els nois i noies l’utilitzen de la mateixa forma, ni fan les mateixes coses, ni juguen al mateix.

Els patis de les escoles han de complir una sèrie de normes mínimes que estableix la Generalitat:

  • En el cas de les escoles d’educació infantil i primària han de disposar, com a mínim, de 3m2 per alumne o una pista de 44 x 22 metres.
  • Si es tracta d’una escola d’una línia es recomana que el pati tingui, com a mínim, uns 300 m2 i una pista de 44 x 22 metres.
  • Si el centre té dues línies es recomanen 600 m2 i 2 pistes de 44 x 22 metres.

A partir d’aquests requisits mínims, cada escola pot definir els seus patis com consideri, pensant sempre en la seguretat dels infants i en els usos que han de tenir.

Aquesta activitat té per objectiu definir què ens agradaria poder fer en el pati de la nostra escola i per fer-ho us proposem el següent:

1. Feu una descripció de com és actualment el pati, o els patis, en cas que en tingueu més d’un.

Quines mides té? Com és? Què hi ha?

Podeu fer un plànol del pati, o podeu demanar-ne un als vostres tutors, si ja el tenen fet. En el plànol podeu situar els diferents elements que hi ha (pistes d’esport, cistelles de bàsquet, bancs...) i anotar les mides.

També podeu fer fotografies per ensenyar a tothom com és actualment el pati (les podem publicar a la web del Consell).

2. Observem les activitats que es fan en el pati.

En grups de dos o tres persones, podeu fer una observació de les activitats que es fan al pati.

Alguns grups podeu observar les activitats que fan els infants de les diferents edats: uns podeu observar el grups d’educació infantil, uns altres el que fan els de primer cicle... uns podeu fer-ho en un moment, a l’hora de l’esbarjo del matí, per exemple, i uns altres en altres moments: a l’entrada a l’escola, a la sortida, al temps de migdia...

Finalment, un altre grup pot parlar amb algun dels tutors/es o amb algun dels membres de l’equip directiu de l’escola per saber quines activitats es fan al pati al llarg del curs.

Una vegada disposeu de tota aquesta informació, podeu posar-la en comú a la classe i fer propostes d’activitats que actualment no feu al pati i que us agradaria poder fer, tenint en compte que hauria de ser possible continuant fent tot allò que ja es fa actualment.

També podeu indicar què caldria per fer aquestes activitats que proposeu.

Quan tingueu feta aquesta llista d’activitats, podeu fer una votació en què cadascú triï les tres més li agradin i, així, ordenar-les per ordre d’interès.

Si voleu fer alguna altra proposta o aporta més informació podeu fer-ho.

Si teniu cap dubte o voleu comentar algun aspecte de l’activitat que us proposem podeu fer-ho mitjançant la bústia electrònica.

Bona feina!

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40