Comença bé el dia posant-te les piles:
Aportament nutritiu complet per aconseguir el grau d'atenció i aprenentatge adequats.
Productes làctics
Cereals (diferents formes)
Fruites i melmelades
Proteïnes 50 gr.
Olis 5 gr. (mantega i oli d'oliva)
Una taula ben parada i dieta variada:
Alimentació variada tant en contingut com en presentació.
Verdures (crues i cuites).
Cereals: pasta, llegums, arròs, patates.
Proteïnes: carn, peix, ous.
Fruita
A casa o al carrer, berenar bé
1 iogurt + 1 fruita
1 iogurt + fruits secs
1 flam + 1 fruita
¼ l de llet 4 galetes maries
¼ l de llet + pastisset (un cop per setmana)
Un entrepà petit: 30 gr.
Pa i embotits: formatge, llonganissa, pernil...+ 1 fruita
Al final del dia necessites repondre (renovar) energia:
Verdures: crues, bullides, sopes o cremes.
Caldos amb arròs o pasta
Carns, ous o peix
Fruita o làctic diferent del berenar
Aportació calòrica
Esmorzar 25%
Dinar 30%
Berenar 15%
Sopar 25-30%
Nens/es Adolescents
{Sal}
3 racions {Sucre i dolços} 3 racions
3 racions {Olis, greixos i fruits secs} 3 racions
3 racions {Làctics} 3 racions
2 racions {Carns, peixos i ous} 2-3 racions
2-3 racions {Fruites} 3 racions
2 racions {Verdures i hortalisses} 2-3 racions
4-5 racions {Cereals, pa, patates i llegums} 5-6 racions
Ajuntament de Castellar del Vallès
Àrea Bàsica de Salut - Castellar del Vallès
Realitzat per:Rosa Turull, Pediatra / Isabel Martínez, Metgessa / Joana Naranjo, Infermera / Anna Mont, Infermera / Núria Montmany, Mestra de primària.