Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Punts d'observació del territori: webcams i temps

Càmera de videovigilància i estació meteorològica del Puig de la Creu

Presentació

Accedeix a les estacions meteorològiques situades en cinc enclavaments estratègics del municipi:

Descripció:

L'Ajuntament disposa d'un sistema de videovigilància forestal que compta amb càmeres instal·lades en cinc enclavaments estratègics del municipi: el Parc de Bombers, El Balcó de Sant Llorenç, el Puig de la Creu, El Mirador i Castellar Vell. Es tracta d’una eina que permet visualitzar bona part del terme municipal, i per tant, detectar possibles columnes de fum o fer el seguiment d’un incendi actiu i avaluar-ne l’evolució.

Aquest recurs es fa servir des del Parc de Bombers de Castellar en èpoques de guàrdia i control del territori, així com des dels serveis municipals que participen en l’àmbit de la protecció civil al municipi. El senyal també està a l’abast dels bombers professionals de la Generalitat de Catalunya, al parc central de Bellaterra. En cas de necessitat, els punts d0ibservació es poden monitoritzar a distància des dels serveis d’emergència per tal d’orientar i ampliar la imatge de vídeo cap a punts determinats.

A més d’una càmera de videovigilància i del sistema de transmissió de dades via Internet, els cinc punts d'observació disposen d’una estació meteorològica que reporta dades a temps real de temperatura, pluviometria, velocitat del vent, humitat, pressió atmosfèrica, radiació solar i, fins i tot, de paràmetres de partícules contaminants. Aquestes dades seran de gran utilitat en períodes meteorològics extrems, i permetran poder prendre mesures preventives de protecció civil, tant pel que fa al risc d’incendi com al de nevades, gelades i ventades, entre altres. Malgrat l’interès de les dades aquestes no seran vàlides per a la certificació d’episodis meteorològics extrems perquè no són estacions homologades.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40