Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Expedients en tramitació

Modificació Puntual núm. 8 del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

La Modificació Puntual núm. 8 del POUM té per objecte corregir errades materials i actualitzar o millorar paràmetres  i alguns ajustos a sistemes del vigent  POUM, aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme en sessió del 24 de maig de 2016, verificat el Text Refós el dia 4 d’octubre i publicat al DOGC de 30 de novembre.

ANTECEDENTS I OBJECTIUS

El vigent POUM, conté algunes errades i aspectes a millorar en la gestió urbanística, per tant la present modificació té com a objectiu  corregir errades materials i actualitzar o millorar paràmetres  i alguns ajustos a sistemes del vigent  POUM, aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme en sessió del 24 de maig de 2016, verificat el Text Refós el dia 4 d’octubre i publicat al DOGC de 30 de novembre.

Es tracten diversos punts, corresponents a la correcció d’errades, disfuncions normatives, correccions d’ordenació i ajustos de sistemes del POUM aprovat. Són les següents:

a)     Esmena d’errada  al plànol ord-d9, on enlloc de PPU-02 ha de figurar PAU11.

b)    Incloure la regulació de la possibilitat de construir pèrgoles a les claus 1a i 3.

c)     Incloure a la definició de les façanes dels edificis dels paràmetres urbanístics, el manteniment de les condicions estètiques en projectes unitaris de conjunts d’habitatges.

d)    Incloure concreció d’edificabilitat i ocupació màxima a la clau 1a1.

e)     Modificar la regulació cossos sortints amb caràcter general respecte a les altures mínimes respecte la vorera.

f)     Ajust de volumetria al plànol ord-e1 i de qualif.-c1, on la ordenació no contempla la separació lateral de 3m respecte la finca veïna.

g)    Desqualificació d’una part del sistema urbanístic d’equipament administratiu situat a la zona central del Polígon industrial del Pla de la Bruguera per qualificar-lo com a sistema d’equipament comunitari, equipament docent, codi Ed.

h)    Ajust del límits de la parcel·la del carrer Passeig Montcau,15 , amb la zona verda que limita

i)      Definició del traçat del tram de camí bici del nucli urbà  fins a Sant Feliu del Racó al tram de la carretera Bv-1249.

j)     Ajust del traçat del camí del Riu entre el nucli urbà i Fonts Calents per adaptar-lo al traçat que determina el Pla Especial del Riu Ripoll.

NECESSITAT I OPORTUNITAT

El present document de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellar del Vallès es redacta d’acord amb el que disposa l’article 101.3 de la Llei d’Urbanisme de Catalunya per iniciativa municipal a l’assumir expressament la proposta de modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

Té com objecte la correcció d’errades materials i actualitzar o millorar paràmetres i alguns ajustos a sistemes del vigent  POUM, aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme en sessió del 24 de maig de 2016, verificat el Text Refós el dia 4 d’octubre i publicat al DOGC de 30 de novembre.

SOLUCIONS ALTERNATIVES REGULADORES I NO REGULADORES

Atesa la naturalesa del planejament, que és un conjunt orgànic de directrius i de mesures adreçades a resoldre una problemàtica concreta en l’àmbit de l’urbanisme no es plantegen alternatives diferents a la regulació urbanística proposada.

Tramitació:

- Consulta pública: del 24 d’octubre al 3 de novembre de d’octubre de 2022, ambdós inclosos.

- Aprovació inicial: acord de Ple de data 25 d’abril de 2023

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40