Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Tràiler del documental.

Divendres 8 de gener de 2021

Projecció

"Allò que no et mata"

DocsBarcelona del Mes

Documental

Versió original subtitulada en català

Qualificació: recomanada per a majors de 12 anys

Any: 2019

Durada: 84 min

País: Bèlgica

Direcció: Alexe Poukine

Sinopsi: Amb 19 anys, Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va citar dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar les dones.

La història d’Ada és contada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es va sentir abans, durant i després. Poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història d’Ada i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida... Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o agressió sexual on l’abusador no és ni un desconegut ni un monstre ni un assetjador ni actua de nit, a les cantonades o als portals de les cases... i busca comprendre i trobar respostes a les reaccions que aquestes agressions sexuals desencadenen en les dones que no encaixen en el que la opinió pública anomenaria “víctimes correctes”. Aquesta no és només la història d’Ada, sinó una contribució més a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

CRÍTIQUES

“Tracta el tema de la violació d’una manera subtilment inventiva i aprofundeix més en el tema que gairebé qualsevol pel·lícula recent”.

Vladan Petkovic: Cineuropa

“La narració és captivadora i extremadament íntima, alternant fets amb sentiments i introspectives, mantenint l’espectador amb ganes de saber què va passar després”.

Bicana-Olivia Nita: Modern Times Review

Horari | 20:00

Destinataris | Públic general

Organitza | Club Cinema Castellar Vallès, L'Aula d'Extensió Universitària per a gent gran i Cal Gorina

Programa | Cinema a Castellar

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40