Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "Jo sí que et crec"

Divendres 1 d'abril de 2022

Cinema

"Jo sí que et crec"

Amb l'assistència de la codirectora, Núria Vilà

Cinefòrum

Documental

VO en català i castellà

Qualificació: apta per a tots els públics

Any: 2022

Durada: 52 min

País: Catalunya - Espanya

Direcció: Núria Vilà Coma i Norma Nebot

Sinopsi:

“Em van mirar així com dient: ‘tu no tens pinta de ser una dona violada’”, “tenia un sentiment de… me lo he buscado”, “llega el médico forense y dice… ‘uy, ¿qué le ha mordido, un perro?’”. Són situacions traumàtiques en què s’han trobat dones a l’hora de denunciar o buscar suport després de patir una agressió sexual. Per què es posa en dubte la seva paraula? Quin impacte té aquest qüestionament sobre la seva recuperació? Institucions, policia, metges forenses, jutjats, mitjans de comunicació, govern i societat fallen a l’hora de proporcionar una resposta sòlida davant d’aquesta xacra social. En aquest documental, dones que ho han patit i expertes reflexionen sobre la revictimització.

La directora: Núria Vilà

Núria Vilà (Porreres, Pla de l'Estany 1992) és una periodista independent que treballa en premsa i vídeo, amb base a Barcelona, especialitzada en conflictes, desigualtats socials i drets humans, vinculats a l'Orient Mitjà.

Ha col·laborat com a freelance des d'Afghanistan, Líban, Turquia, Jordània, Palestina-Israel, Kurdistan, Bulgària Gràcia, Marroc i a la frontera entre Síria i Turquia, en diversos mitjans com ara: Al Jazeera, China Plus News, Euronews, TRT World, Voice of America (VOA) o the news agency Ruptly., El País, La Vanguardia, Al Monitor, El Confidencial, Zenger News, Betevé, ABC, diari ARA, GARA, CTXT, El Salto Diario, El Punt Avui, Mediterráneo Sur (M'Sur), Crític, La Directa, Luzes Magazine, Infobae i Brecha Magazine.

Actualment, treballa a la secció d'internacional de TV3. És coautora del documental Jo sí que et crec, juntament amb Norma Nebot, i produït per l'Associació de periodisme audiovisual Fora de Quadre.

Horari | 21:00

Preu | Entrada gratuïta

Destinataris | Públic general

Organitza | Club Cinema Castellar Vallès

Programa | Cinema a Castellar i sessions de cinefòrum

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40