Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Normatives comercials

Rebaixes

Temporada de rebaixes:

L'època de rebaixes està establerta en un màxim de dues temporades anuals. A Catalunya aquests períodes són:

  • Període estacional d'hivern: del 7 de gener al 6 de març, ambdós inclosos.
  • Període estacional d'estiu: de l'1 de juliol al 31 agost, ambdós inclosos.

Rebaixes:

Les rebaixes són reduccions que els establiments poden fer voluntàriament en els preus que els béns o serveis han tingut amb anterioritat. 

El béns o serveis rebaixats han de tenir la mateixa qualitat i garantia que la que tenien a preu no rebaixat. Han de mostrar el preu original, juntament amb el rebaixat, o bé el percentatge de la rebaixa.

Si l’establiment comercial no manifesta res a les seves ofertes, publicitats o al mateix establiment, s’entén que no admet canvis dels productes o devolucions dels diners als seus clients o clientes.

Saldos:

Es considera venda de saldos la d'aquells productes el valor del mercat dels quals es trobi manifestament disminuït a causa del seu deteriorament, desperfecte, desús o obsolescència, i per tant siguin ofertats a un preu inferior a l'habitual sense que comportin risc ni engany per al consumidor. Es pot efectuar amb caràcter ocasional o permanent.

La durada de la venda ocasional de saldos està subjecta a l’exhauriment dels articles ofertats.

Es poden dur a terme vendes en règim de saldos en temporada de rebaixes, sempre i quan s'ajustin estrictament als supòsits legals previstos per a aquest tipus de venda especial.

Liquidacions:

La venda en liquidació és la venda de caràcter excepcional i de finalitat extintiva de determinades existències de productes. Es produeix com a conseqüència de:

  • l'execució d'una decisió judicial o administrativa, o
  • decisió del comerciant en algun dels casos següents: cessament total o parcial de l'activitat comercial, canvi o modificació substancial de l'orientació del negoci, canvi de local o realització d'obres d'importància en el mateix, qualsevol supòsit de força major que obstaculitzi greument el desenvolupament normal de l'activitat comercial.

Es pot efectuar liquidació sobre qualsevol tipus de producte sempre que es trobi a l'estoc de l'establiment en el moment de presentar la comunicació.

Les vendes en liquidació es poden realitzar en temporada de rebaixes si s'ajusten estrictament als supòsits legals previstos per aquest tipus de venda especial.

Per qualsevol dubte o aclariment podeu posar-vos en contacte amb la Regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, al telèfon 93 714 40 40 o a l'a/e comerc@castellarvalles.cat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40