Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El canvi de l'enllumenat de la Biblioteca municipal ha estat una de les actuacions realitzades
El canvi de l'enllumenat de la Biblioteca municipal ha estat una de les actuacions realitzades

Les actuacions en matèria d’estalvi energètic d’aquest mandat permetran reduir les emissions de CO2 en 206 tones l’any

Dilluns 10 de gener de 2011

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha aplicat en aquest mandat diverses mesures d’estalvi energètic en l’enllumenat públic, els semàfors i els equipaments de la vila. Les actuacions que s’han dut a terme durant aquest període suposen una disminució global del consum energètic en 459.127 kWh/any, una xifra que equival a una reducció anual de les emissions de 206.607 kg de diòxid de carboni (CO2). En termes econòmics, l’estalvi anual associat a aquestes inversions serà de prop de 84.000 euros.

Un 63,5% de l’estalvi aconseguit procedeix de les actuacions de millores de l’enllumenat públic. Així, entre el 2007 i el 2010 s’han instal·lat reguladors del flux lumínic en quadres elèctrics i punts de llum, s’han substituït 399 làmpades de vapor de mercuri per làmpades de vapor de sodi i s’han reemplaçat diversos punts de llum en operacions de manteniment.

Un altre actuació destacada ha estat el canvi de làmpades incandescents per òptiques de tecnologia LED en els semàfors de tot el municipi. Aquesta inversió, que es va dur a terme els anys 2008 i 2009, representa un 20% de l’estalvi aconseguit al llarg d’aquest mandat. En concret, es van instal·lar 435 òptiques d’aquest tipus.

Finalment, un 16,5% de l’estalvi energètic assolit prové de les mesures aplicades en equipaments públics. Així, es van instal·lar detectors de presència, cèl·lules fotoelèctriques i sensors en 25 equipaments culturals, esportius, educatius i de serveis. També entre el 2008 i el 2010 es va canviar el sistema d’enllumenat de la Biblioteca municipal, el sistema de calefacció de l’Escola d’Adults i l’Espai Jove i la caldera de l’escola Emili Carles-Tolrà.

Totes aquestes actuacions queden emmarcades dins el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, un document que recull diferents accions a impulsar des de l’Ajuntament d’acord amb els compromisos adquirits amb l’adhesió de Castellar del Vallès al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses impulsat per la Comissió Europea.

Els objectius d’aquest Pla, que inclou una avaluació de les emissions de CO2 en el municipi, un diagnòstic i una proposta d’accions a dur a terme, són aconseguir l’anomenat “triple 20”, és a dir, la reducció de més del 20% de les emissions de CO2 en el seu terme municipal d’ara fins a l’any 2020, incrementant en un 20% l’eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40