Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Gos
Gos

La campanya “Posa’m el xip”, que té per objectiu fomentar la identificació d’animals domèstics, començarà divendres vinent

Dilluns 28 de maig de 2012

El proper divendres, dia 1 de juny, començarà una nova campanya de foment de la identificació dels animals domèstics que cada any impulsa l’Ajuntament de Castellar sota el nom “Posa’m el xip”.

Aquesta campanya, a més d’incentivar els propietaris de mascotes a complir la llei, pretén aconseguir que els amos dels animals els posin un xip, de manera que en cas de pèrdua o abandonament en sigui més àgil la comprovació de la identitat.

El consistori, amb la col·laboració de les clíniques veterinàries de la vila, oferirà fins al proper dia 31 de juliol unes bonificacions sobre el cost d’identificació dels animals. Així, el propietari només haurà de pagar 37 euros, en lloc dels 52 que costaria posar el xip a un animal en cas de no utilitzar el descompte. També cal recordar que el tràmit municipal de censar un animal domèstic és totalment gratuït.

Per poder gaudir dels descomptes a l’hora de col·locar els xips a les mascotes, caldrà presentar a qualsevol dels centres veterinaris del municipi (Bitxos Veterinària, Clínica Veterinària Esther i Clínica Veterinària Novavet) la butlleta que es podrà trobar a qualsevol de les clíniques veterinàries. Amb aquesta butlleta, els propietaris d’animals domèstics podran beneficiar-se del descompte de 15 euros.  

El 2011 es van recollir de la via pública un total de 112 animals, pràcticament la meitat dels quals es van poder retornar als seus propietaris, ja que tenien xip identificatiu. A 1 de gener de 2012, Castellar del Vallès comptava amb 3.339 animals censats, 311 més que al gener de 2011. D’aquests, 3.130 són gossos, 208 són gats i un és una fura. El 72% del total portaven algun tipus d’identificació.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40