Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Des del moment en què es rep l’usuari, l’OMIC estudia cas per cas si la hipoteca està afectada per les clàusules sòl, i orienta els usuaris sobre l’oportunitat de presentar reclamacions.
Des del moment en què es rep l’usuari, l’OMIC estudia cas per cas si la hipoteca està afectada per les clàusules sòl, i orienta els usuaris sobre l’oportunitat de presentar reclamacions

L’OMIC de Castellar del Vallès ofereix assessorament a persones afectades per les “clàusules sòl”

Dijous 26 de gener de 2017

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC)  de Castellar del Vallès ha atès aquest mes de gener una desena de casos de persones afectades per les anomenades “clàusules sòl”. El servei ha incrementat el nombre de consultes arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que obliga les entitats financeres a retornar els diners cobrats per aquestes clàusules, que fixen un interès mínim a les hipoteques.

Amb l’objectiu de poder orientar i assessorar la població, l’OMIC ha organitzat una xerrada informativa que tindrà lloc el dilluns, 27 de febrer, a les 6 de la tarda, a la Sala d’Actes d’El Mirador, i que oferirà personal especialitzat de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE). L’objectiu d’aquest acte, obert a tota la població, és resoldre dubtes al voltant de les clàusules sòl, així com també altres qüestions vinculades a les despeses d’obertura d’hipoteques i a l’aplicació en determinats crèdits de l’Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH).

Des del moment en què es rep l’usuari, l’OMIC estudia cas per cas si la hipoteca està afectada per les clàusules sòl, i orienta els usuaris sobre l’oportunitat de presentar reclamacions. Des del servei, es recomana que se segueixin les recomanacions emeses per l’Agència Catalana de Consum, que es poden consultar al següent enllaç:

http://consum.cat/consumidors_i_consumidores/tinformem/clausules_sol/index.html.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha demanat a la Diputació de Barcelona que reforci el Servei d’Intermediació Hipotecària (SIDH), per tal que pugui garantir un assessorament  en defensa dels drets de les persones afectades per les clàusules sòl i sobre els crèdits contractats en base a l’IRPH.

A més, en la propera sessió del Ple municipal, que ha de tenir lloc el dimarts 31 de gener, se sotmetrà a votació una moció presentada a proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per facilitar suport i informació a la ciutadania respecte les clàusules sòl.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40