Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Cartell de la Vaga Mundial pel Clima

L'Ajuntament convoca demà la ciutadania a una aturada de cinc minuts amb motiu de la Vaga Mundial pel Clima

Dijous 26 de setembre de 2019

L’acte tindrà lloc aquest divendres, 27 de setembre, a les 12 del migdia, als jardins del Palau Tolrà

Castellar del Vallès s’ha adherit a la Vaga Mundial pel Clima convocada aquest divendres, 27 de setembre, pel moviment Fridays For Future coincidint amb la celebració de la Cimerca de l’Acció Climàtica de l’ONU. Per aquest motiu, l’Ajuntament durà a terme a les 12 del migdia una aturada de 5 minuts als jardins del Palau Tolrà i convida la ciutadania a participar-hi.

Diverses organitzacions s’han unit a aquesta iniciativa que té per objectiu exigir a governs i institucions una resposta contundent a la situació de crisi climàtica.

En aquest sentit, el Ple de l’Ajuntament va adherir-se dimarts passat, 24 de setembre, a un manifest sobre la Vaga Mundial del Clima elaborat per l’ONG Entrepobles que es llegirà a l’acte de demà divendres. El text demana que s’obri “una nova etapa política que declari, de manera immediata, l’emergència climàtica i es prenguin les mesures concretes necessàries per reduir ràpidament a zero les emissions de gasos d’efecte hivernacle, en línia amb el que estableix la ciència i sota criteris de justícia climàtica”. Així mateix, assenyala que l’assoliment d’aquests objectius requereixen necessàriament de “veritat, compromís, acció, solidaritat i democràcia”.

Cal recordar que el passat mes de juny l’Ajuntament de Castellar del Vallès va elaborar un decàleg per lluitar contra la situació d’emergència climàtica, compromís que s’ha establert com a prioritari durant el mandat 2019-2023. El document pren com a punt de referència l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, aprovada per les Nacions Unides, que es fixa els objectius d’eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40