Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional del Dia Internacional de les Dones.
Imatge promocional del Dia Internacional de les Dones.

Una caminada oberta a tothom serà una de les activitats principals del Dia Internacional de les Dones a Castellar

Dimecres 4 de març de 2020

La Comissió municipal per la igualtat d’oportunitats home-dona i diverses entitats i col·lectius han programat activitats a partir del 6 de març

Prop de 200 persones s’han inscrit fins al moment a la caminada “Fem passes per les dones”, una proposta gratuïta i oberta a tothom que tindrà lloc diumenge 8 de març i que serà una de les activitats principals que enguany commemoraran a Castellar del Vallès el Dia Internacional de les Dones.

La sortida engegarà des de la plaça de Catalunya just després que la directora de l’Àrea Bàsica de Salut, Isabel Martínez, porti a terme l’acte institucional de lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones (10 h). Així, la caminada començarà a les 10.15 h, i tindrà dos recorreguts: un de 6,7 km i un de 4,4 km. A l’hora d’apuntar-s’hi, a través del formulari habilitat al web municipal, a www.castellarvalles.cat/caminada8M, les persones interessades hauran d’especificar quin dels dos recorregut volen completar.

A banda d’aquestes dues propostes, el mateix dia 8 de març, que és quan se celebra arreu del món el Dia Internacional de les Dones, Castellar també acollirà propostes de teatre i música. D’una banda, a les 18.30 h, la Sala de Petit Format de l’Ateneu serà l’escenari de l’espectacle Veu de dona, a càrrec de les monologuistes Lourdes Bayona, Ángeles Trejo i Pepi Labrador, mentre que a l’Auditori Municipal es projectarà a les 19 h la pel·lícula El escándalo, protagonitzada per Charlize Teron, Margot Robbie i Nicole Kidman.

Més cinema i teatre

Tot i que els actes principals del Dia Internacional de les Dones tindran lloc el diumenge 8 de març, des del divendres 6, i fins al 17 del mateix mes s’han programat altres activitats més. En aquest sentit, la projecció de la pel·lícula Próxima serà la primera de les propostes programades. El film, que va rebre el Premi Especial del Jurat al Festival de Sant Sebastià 2019, tracta sobre les dificultats d’una astronauta francesa que viu sola amb la seva filla de 7 anys per conciliar la vida laboral i familiar. La pel·lícula es podrà veure en sessió de cinefòrum, organitzada pel Club Cinema Castellar Vallès, divendres 6 de març, a les 21 h a l’Auditori Municipal.

L’endemà dissabte, 7 de març, la Sala de Petit Format de l’Ateneu acollirà dues representacions de l’obra de teatre Rastres d’Argelers, un homenatge als refugiats de la Guerra Civil protagonitzat per dues dones interpretades per les actrius Anna Bertran i Aina Huguet. Tot i que les entrades per a la sessió de les 20.30 h estan exhaurides, encara en queden de disponibles per a la sessió de les 18 h, que es poden comprar al web www.auditoricastellar.cat.

Les propostes puntuals del Dia Internacional de les Dones 2020 s’allargaran encara la setmana vinent. Així, dimecres 11 de març tindrà lloc la proposta Totes 8 en diem 8, una lectura dramatitzada de 8 biografies de dones extretes del llibre Les invisibles i del reportatge 18 dones invisibles de la nostra història, ambdós de Genís Sinca. L’activitat, organitzada per la Biblioteca Municipal Antoni Tort i la Regidoria de Feminisme amb la col·laboració de l’Esbart Teatral de Castellar, tindrà lloc a les 21 h a la Sala de Petit Format de l’Ateneu. La proposta, adaptada i coordinada per Mònica Mimó, anirà a càrrec de Bet Tena, Sara Schkot, Clara Sellés, Dolors Ruiz, Agnès Hernández, Montse Gatell, Mònica Plana i Mònica Clarà, i comptarà amb la música en directe de Mariona Roca i Mireia Sans.

Finalment, també s’ha inclòs en la programació el documental De nit, elles ballen, el DocsBarcelona del Mes de març que mensualment porten a la vila el Club Cinema Castellar Vallès, L’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran i Cal Gorina. La projecció tindrà lloc divendres dia 13 a les 20 hores a l’Auditori. Aquesta és la història d'una família del Caire i d'un clan de dones on l'art de ballar es transmet de mares a filles des de temps remots.

Exposicions

A més de les propostes puntuals, els propers dies es podran visitar a la vila tres exposicions. La primera en inaugurar-se, divendres 6 de març a les 17.30 hores, serà “Nadryv”, una mostra que pretén visibilitzar la dona artista que es podrà visitar del 6 al 20 de març a la Sala d’Exposicions d’El Mirador i que compta amb obres de Viena Boedo, Laia Capdevila, Yvette Sánchez, Marta López, Meritxell Garcia, Gina Rocher, Sara Bosch, Marta Pérez i Núria Bernad

D’altra banda, l’Escola Municipal d’Adults acollirà del 6 al 18 de març la mostra de fotografies de l’alumnat del centre “Som liles. Una visió quotidiana d’igualtat”, oberta de 9.30 a 12.30 hores i de 15 a 21 hores.

Finalment, diversos establiments comercials lluiran cartells amb missatges de dones durant les mateixes dates.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40