Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Xapes de la campanya "Tengo Baja Visión".
Xapes de la campanya "Tengo Baja Visión".

Les òptiques de la vila distribuiran xapes de la campanya “Tengo baja visión” adreçades a persones amb baixa visió o ceguesa

Dijous 25 de juny de 2020

L’Ajuntament de Castellar del Vallès, amb la col·laboració de Retina Catalunya, s’ha adherit a la campanya de sensibilització “Tengo Baja Visión”, una iniciativa impulsada per Begisare, una entitat d’Euskadi que dona suport a persones que pateixen retinosi.

Retina Catalunya ha fet arribar a l’Ajuntament unes xapes de solapa per distribuir al col·lectiu de persones amb baixa visió i/o ceguesa. El distintiu està pensat per a tota aquella persona que consideri important i necessari fer-se visible com a persona amb baixa visió, independentment del grau de visió útil que tingui o de la patologia originària.

Tots els veïns o veïnes que necessitin el distintiu de baixa visió, que és gratuït, poden anar a recollir-lo a les tres òptiques que hi ha a la vila (Optimon, Vista Òptica i Superòptics),. Aquests establiments col·laboradors ofereixen a més tríptics informatius i una guia sobre com orientar i donar suport a les persones amb baixa visió.

Val a dir que les persones amb baixa visió i/o amb ceguera estan patint dificultats afegides durant la crisi sanitària, ja que sovint els és més complicat mantenir el distanciament social o complir amb les normes d’aforament dels establiments i comerços.

La baixa visió és molt més freqüent que la ceguera, però també molt més desconeguda. Almenys un 2% de la població té baixa visió o és cega. Sovint aquestes persones es poden sentir incompreses i són mal interpretades pels veïns o veïnes, que poden pensar que es comporten de manera estranya.

Aquestes són les adreces de contacte de les tres òptiques que disposen de les xapes de la campanya i de material informatiu:

  • OPTIMÓN (Passeig, 36), tel. 937142288
  • SUPERÒPTICS (Passeig, 29), tel. 937148901
  • VISTA ÒPTICA (av. Sant Esteve, 78), tel. 93 7147580
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40