Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Logotip de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.
Logotip de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 21 al 29 de novembre

Dimecres 18 de novembre de 2020

Les activitats d’enguany, agrupades sota el lema “Residus invisibles”, se celebraran en format virtual a causa de la pandèmia de la COVID-19

L’Ajuntament de Castellar del Vallès s’ha adherit un cop més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una proposta que enguany tindrà lloc del 21 al 29 de novembre i que, com cada any, proposa diverses accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

A causa de la pandèmia de la COVID-19, aquest 2020 l’Ajuntament no ha previst cap activitat presencial, però dona suport a les propostes organitzades per altres organismes. Així, d’una banda, el consistori fa difusió, a través del web municipal, www.castellarvalles.cat/setmanaprevencioresidus, d’un portal virtual obert i gratuït creat per l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que recopila més de 40 recursos, entre infografies, vídeos, reptes, webinars i una websèrie de 9 capítols.

D’altra banda, des del mateix enllaç web es difonen tres tallers gratuïts que es duran a terme la setmana vinent a través de la plataforma Zoom i que estan organitzats pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Es tracta de tres propostes relacionades amb el reaprofitament del paper, els cosmètics i el menjar: “Prevenir i reduir residus fent cosmètics” (23 de novembre), “Reciclatge i reutilització de paper. Dona una nova vida al paper” (24 de novembre) i “Aquí no es llença res. Ente S.O.S.?” (26 de novembre). Els tres tallers tindran lloc a les 19 hores, i per participar-hi cal formalitzar inscripció a través del formulari habilitat a www.castellarvalles.cat/novavidaalsresidus.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té com a objectius donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa, fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus pel que fa a consum i producció.

Aquest 2020, l’EWWR vol informar i sensibilitzar sobre els residus invisibles, la gran quantitat de residus que es generen de forma inconscient. Es tracta de fer visibles aquests residus per prendre decisions informades a l’hora d’escollir quin producte volem adquirir i poder prendre mesures per reduir-los, com ara ampliar la vida útil dels productes mitjançant la reutilització i la reparació, la compra de segona mà, el lloguer i l’ús compartit de productes en lloc de ser-ne propietari o l’obtenció d’una etiqueta ecològica i la incorporació als esquemes de responsabilitat del productor, entre d’altres.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40