Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La programació de Dia Internacional de les Dones inclou més d’una vintena d’activitats promogudes per entitats i serveis

Dijous 25 de febrer de 2021

Més d’una vintena d’activitats conformen la programació del Dia Internacional de les Dones a Castellar del Vallès, que enguany tindrà un marcat caràcter cultural. La Regidoria de Feminisme ha coordinat un programa per al 8M que compta amb la participació activa de diverses entitats de la vila (Les Carnera, el Club Cinema Castellar Vallès, l’Esbart Teatral, Suport Castellar, L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran), a més de diverses regidories i serveis municipals (regidories de Cultura, Diversitat Funcional i de Cicles de Vida, Biblioteca Antoni Tort, Escola Municipal d’Adults, Escola Municipal de Música i Castellar Jove).

A causa de la pandèmia, algunes activitats es faran de forma telemàtica. Pel que fa a les activitats que sí que tindran lloc presencialment, destaquen els espectacles teatrals Sopa de pedres (adreçat al públic familiar) i Els dies mentits (monòleg sobre l’anorgàsmia femenina premi Max 2020 a la millor autoria revelació) i les projeccions cinematogràfiques d’Adam i Akelarre. Aquest darrer títol, que tracta sobre un procés a bruixes que va tenir lloc a Euskadi l’any 1608, comptarà amb la participació via Zoom de la muntadora castellarenca Teresa Font, a més d’una representació prèvia de l’ETC titulada Jutjades per ser dones, sobre un judici similar al que explica la pel·lícula, que va tenir lloc només 12 anys més tard a Castellar.

Pel que fa a les iniciatives a distància, el col·lectiu feminista Les Carnera ha organitzat via Zoom la xerrada “Maternitats i Feminisme” que anirà a càrrec d’Esther Vivas, autora del llibre Mama desobedient, i que compta amb el suport de l’Ajuntament. D’altra banda, la Biblioteca Antoni Tort publicarà cada dia, del 8 al 15 de març, les biografies d’una dona oblidada per la història. Elles són Tecla Sala, Maria Canals, Clara Hammerl, Ángeles López de Ayala, Pepita Casanellas, Maria Oliveras, Irene Polo, Rosa Torras. Vuit actrius de la vila s’han posat a la pell de cadascuna d’elles i el resultat és un col·lecció de vuit vídeos que, sota el títol Totes vuit en diem vuit 2.0, es podrà seguir al Facebook i a l’Instagram de la Biblioteca.

El programa d’activitats també inclou la publicació de diversos vídeos de Castellar Jove, l’Escola Municipal d’Adults i l’Escola Municipal de Música. Aquest darrer comptarà amb la participació de la doctora de l’EAP Castellar Laura Llobet, que serà l’encarregada de llegir el manifest del 8M.

El programa d’activitats també inclou diverses iniciatives adreçades a dones amb diversitat funcional i gent gran. Podeu consultar el programa sencer a www.castellarvalles.cat/diadelesdones

A banda d’aquesta programació, cal destacar que les regidories de Feminisme i Esports estan confeccionant una proposta de “Camí lila”, un itinerari assequible que estarà dedicat a les dones i que es presentarà amb vistes al Dia de la Salut de les Dones 2021, que tindrà lloc el 28 de maig.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40