Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional del Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual 2021 a Castellar.
Imatge promocional del Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual 2021 a Castellar.

La inauguració d’una exposició sobre la transsexualitat engega dijous la programació del Dia per l’Alliberament LGTBI

Dimecres 9 de juny de 2021

La inauguració de l’exposició “Construccions identitàries. Work in progress” donarà el tret de sortida aquest dijous, 10 de juny, al programa d’activitats organitzat a Castellar del Vallès amb motiu del Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual que es commemora cada 28 de juny i que a la vila s’han aplegat enguany sota el lema “Omplim Castellar del Colors”.

La mostra recull una selecció de fotografies i textos de Mar C. Llop que tenen per objectiu explicar els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona/home i també, d’una manera específica, l’evolució dels cossos de les persones transsexuals. L’acte d’inauguració, que comptarà amb l’assistència de l’autora, tindrà lloc a les 18 hores al Mercat Municipal, on l’exposició es podrà visitar fins al 29 de juny en horari d’obertura de l’equipament.

La programació d’actes d’aquest any inclou també el “Concert de Colors”, un recital a càrrec del grup de combo Canvi de Plans de l’Escola Municipal de Música Torre Balada, dirigit per Joan Munt i format per Manuel Ruiz (bateria), Pere Roca (guitarra elèctrica), Jordi Domingo (guitarra elèctrica), Juan Antonio Montosa (saxofon) i Josep Blasco (baix elèctric). L’actuació s’ha previst dimecres 16 de juny, a les 19 hores, a la plaça d’El Mirador, i per assistir-hi cal fer reserva de seient al formulari web www.castellarvalles.cat/concertdecolors.

D’altra banda, la Biblioteca Municipal Antoni Tort ha organitzat el dilluns 28 de juny un espectacle basat en el llibre Cèl·lules i T i simpatia. Monòlegs en temps de la sida, de Michael Kearns. Sota la direcció de Roser Justícia Vidal, Àngels Castro, Agnès Hernández, Mònica i Mimó i la mateixa Roser Justícia Vidal interpretaran alguns d’aquests monòlegs basats en la malaltia de la sida. L’espectacle, que conté llenguatge obscè i s’adreça exclusivament al públic adult, tindrà lloc a les 20 hores la Sala de Petit Format de l’Ateneu, i requereix de reserva prèvia de seient a través de l’adreça electrònica mimopm@diba.cat.

Les activitats programades es completen amb dues propostes que tindran com a protagonistes els i les castellarenques més joves. D’una banda, els dimecres 16 i 30 de juny, de 18 a 20 hores, els nois i noies a partir de 12 anys podran participar de dos tallers a la plaça d’El Mirador: un sobre prejudicis i sensibilització sobre LGTBI i un altre titulat “LGTBI Tecnològic: Vine i crea!” que han organitzat Castellar Jove i el LAB Castellar. Les propostes no requereixen inscripció prèvia, però s’ha de tenir en compte que l’aforament és limitat.

Finalment, des de les regidories d’Educació i LGTBIQ+ s’ha tirat endavant una iniciativa que consistirà en l’acompanyament i la dinamització de diferents grups escolars dels centres castellarencs que pintaran diversos bancs de places del municipi i faran un treball educatiu que posarà èmfasi en el significat de la bandera LGTBI i la identificació dels conceptes bàsics d’aquest col·lectiu.

Totes les activitats són gratuïtes.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40