Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Logotip d'El Mirador.
Logotip d'El Mirador.

El Mirador Centre de Coneixement ha obert les inscripcions a l’oferta formativa del primer trimestre del curs 2021-2022

Dimecres 8 de setembre de 2021

El Mirador Centre de Coneixement ha obert les inscripcions a l’oferta formativa que s’iniciarà el primer trimestre del curs 2021-2022. Es tracta de prop d’una trentena de propostes adreçades a diversos tipus de públic i que es distribueixen en les disciplines formatives d’idiomes (tant per a infants com per a adults), informàtica i tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), bretxa digital i habilitats socials.

Idiomes

L’anglès i el francès són els idiomes que les persones adultes podran practicar durant el proper curs. I és que El Mirador ha previst la realització de cursos de conversa en ambdues llengües, de nivells inicial, mig i avançat en el cas de l’anglès i de nivell mig en el cas del francès. A més, com a novetat, enguany també s’ha programat un curs d’anglès i tecnologia (tècnic).

Pel que fa a l’oferta adreçada als infants, les formacions programades, en aquest cas en idioma anglès, són robòtica (en els nivells 1 –per a alumnat de 1r a 3r de primària–, 2 –per a alumnat de 4t a 6è de primària– i 3 –per a alumnat d’ESO), ofimàtica (1 i 2) i videocreatius (1 per a alumnat d’ESO i 2 per a alumnat de Batxillerat).

Informàtica, tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i bretxa digital

L’oferta d’informàtica i TIC inclou cursos d’ACTIC de nivell inicial i mig, i també cursos de nivell mig i avançat de processador de text / Word.

A més, durant aquest trimestre, es duran a terme diverses propostes formatives de curta durada que tenen per objectiu combatre la bretxa digital. En aquest sentit, s’han programat formacions sobre ordinadors i informàtica amb els títols “Coneixes el teu ordinador?” (2 h), “Practica amb el teclat i el ratolí” (2 h), “Iniciació als fitxers digitals i emmagatzematge” (4 h) i “Avança amb el full de càlcul” (4 h).

També s’han previst quatre propostes per introduir els usuaris i usuàries al món d’Internet: “Introducció al correu electrònic”, “Fes servir el núvol”, “Comença a navegar per la xarxa” i “Cerca i filtra informació a la xarxa”. Cadascuna d’aquestes formacions té una durada de quatre hores, distribuïdes en dues sessions.

Finalment, s’han organitzat píndoles formatives d’introducció als mòbils, de dues hores de durada cadascuna: “Treu el màxim profit al WhatsApp”, “Adapta el teu mòbil o tauleta a les teves necessitats”, “Organitza el teu dia a dia amb el mòbil”, “Parla en vídeo amb els teus: eines i App útils per fer videoconferències” i “Creus que el teu dispositiu mòbil està protegit?”.

Habilitats socials

En relació a les habilitats socials, aquest darrer trimestre de 2021 El Mirador ofereix un curs de pràctiques en grafologia, que començarà a l’octubre i s’allargarà fins al febrer de 2022.

Inscripcions al web municipal i al SAC

Podeu consultar més detalls sobre cadascuna de les propostes formatives (dates, preu, horaris...) i fer les vostres inscripcions al web www.castellarvalles.cat/inscripcionsmirador. També es poden fer al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) d’El Mirador, fins al 14 de setembre de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h i a partir del 15 de setembre dilluns i divendres de 8.30 a 14.30 h i de dimarts a dijous de 8.30 a 19 h.

Cal recordar també que l’Ajuntament, a l’edifici municipal d’El Mirador, és centre col·laborador autoritzat per la Generalitat per fer proves d’acreditació en competències TIC (ACTIC), la certificació acreditativa de la competència digital. S’hi poden fer els exàmens i també rebre assessorament per resoldre dubtes sobre la prova o bé sobre la tramitació.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40