Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La regidora de Responsabilitat Social, Carol Gómez, en primer terme, durant l'acte en què s'han donat a conèixer els resultats dels Pressupostos Participatius 2021.
La regidora de Responsabilitat Social, Carol Gómez, en primer terme, durant l'acte en què s'han donat a conèixer els resultats dels Pressupostos Participatius 2021.

Es donen a conèixer els resultats dels pressupostos participatius 2021

Dimarts 14 de setembre de 2021

“Aules multisensorials a les escoles: millorem l’aprenentatge”, “L’ADF amb vista de dron: prevenció i protecció”, “Pista poliesportiva Espai Tolrà”, i “Millorem les places de Sant Feliu del Racó” són els títols de les quatre propostes prioritzades per la ciutadania als pressupostos participatius 2021. Els resultats s’han donat conèixer aquest migdia en un acte que s’ha dut a terme a El Mirador i que s’ha retransmès en streaming pel canal de Youtube de L’Actual i per Ràdio Castellar.

Així, les opcions presentades, respectivament, per SUMA Castellar, l’ADF Castellar i el Club Futbol Sala Castellar són les tres més votades en la categoria de propostes localitzades al nucli urbà. Totes elles sumen un pressupost de 150.000 euros que és, precisament, l’assignació donada a aquesta categoria.

Pel que fa a les propostes localitzades a Sant Feliu del Racó i a les urbanitzacions, la més votada ha estat la presentada pel Consell d’Infants, valorada amb 50.000 euros, que també és l’import assignat a aquesta categoria.

Els votants podien triar fins a tres propostes de la categoria A i B per ordre de preferència. A les propostes escollides es podien assignar 3 punts, 2  punts o 1 punt, respectivament

Podeu consultar els resultats de l'escrutini clicant aquí.

Rècord de votants

Un total de 2.022 castellarencs i castellarenques han exercit des de l’1 al 13 de setembre el seu dret a vot en aquest procés. Aquesta xifra suposa un rècord de votants i equival a un 8,96% del total de persones que hi podien participar (ciutadania empadronada a Castellar abans del 12 de juliol de 2021 i nascuda abans de l’1 de gener de 2011).

Per sexes, les dones han votat en un 53% i els homes en un 47%. Per franges d’edat, la participació més alta s’ha registrat entre la ciutadania de 36 a 45 anys (25,11%), seguida de la de 46 a 55 anys (20,27%). A continuació s’han situat les franges de 26 a 35 anys (11,91%), de 56 a 65 anys (11,81%), de 10 a 15 anys (11,37%) i de 16 a 25 anys (9,99%). En darrer lloc es troben les franges de 66 a 75 anys (6,28%) i de més de 75 anys (3,26%).

La regidora de Responsabilitat Social, Carol Gómez, ha fet un balanç positiu del procés celebrat aquest any aprofitant les dates de la Festa Major i que s’ha pogut recuperar després que l’edició 2020 s’hagués de cancel·lar a causa de la pandèmia. Gómez ha destacat que “els estudis sobre pressupostos participatius en diversos municipis demostren que les experiències que superen el 5% de participació ja es poden considerar un èxit i, en el cas d’aquest any, s’ha arribat pràcticament al 9%”. La regidora ha posat en valor el trasllat de les votacions a l’entorn dels dies de celebració de la Festa Major i ha explicat que la clau dels bons resultats es deu a la “difusió que s’ha fet de les propostes sobretot a les xarxes socials, tant per part de l’Ajuntament com per part dels mateixos proposants”.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40