Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Nadia Ghulam - 25N

L’escriptora i activista afganesa Nadia Ghulam protagonitzarà l’acte central del 25N a Castellar de Vallès

Dijous 18 de novembre de 2021

El programa d’activitats del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones inclou una vintena d’activitats organitzades per la Regidoria de Feminisme i diverses entitats i serveis municipals

L’escriptora afganesa Nadia Ghulam protagonitzarà el proper dijous 25 de novembre l’acte central del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones a Castellar del Vallès que promou la Regidoria de Feminisme amb la implicació activa de diverses entitats de la vila i serveis municipals.

Ghulam, que viu com a refugiada a Catalunya des de fa anys i és activista pels drets humans, oferirà a les 10.30 hores, a la Sala de Petit Format de l’Ateneu, una conversa en què es donarà a conèixer la situació actual de les dones afganeses i quines estratègies de supervivència i resistència desenvolupen en aquests moments.

Nascuda el 1985 a Kabul, la conferenciant va abandonar el seu país el 2006. Treballa com a educadora social i és fundadora de l’associació Ponts per la Pau a través de la qual s’ajuda els infants de Kabul a tenir una oportunitat a la vida a través de l’educació.

Ja plenament assentada a Catalunya, Ghulam ha explicat la seva història en diferents formats i ha publicat quatre llibres: El secret del meu turbant (Edicions 62, 2010, premi Prudenci Bertrana), escrit conjuntament amb altres autors, Contes que em van curar (Columna, 2014), La primera estrella de la nit (Plaza & Janés, 2016) i El país dels ocells (Editorial La Galera, 2021), aquest darrer dedicat a la guerra i els refugiats.

Ghulam considera que la manca de formació afecta l’avenç del seu poble cap a una societat més justa i igualitària i que les dones són l’agent constructor de la pau i la transformació social.

En el marc del mateix acte es farà la lectura del manifest institucional del 25N.

Altres activitats

En el programa d’activitats del Dia Internacional contra la violència envers les dones destaca “la implicació transversal de diverses entitats de la vila per poder fer un programa enriquidor”, explica la regidora de Feminisme, Àngela Bailén. “Tant de bo no hagués d’existir una diada així, però segueix sent molt necessari fer visible que continua havent un problema molt greu com és la violència masclista, tot i el discurs negacionista de molts partits i d’una part de la societat”, afegeix Bailén.

Entre d’altres activitats destacades, l’Escuderia T3 i la Regidoria de Feminisme han organitzat una “Rodada en contra de la violència masclista”, una activitat d’autocròs que pretén “desmasculinitzar” el món del motor. L’acte tindrà lloc el diumenge 28 de novembre, de 9 a 15 hores, al terreny del carrer del Berguedà cantonada amb el carrer d’Osona.

També cal remarcar que el dia 10 de desembre, a les 20 h, a l’Ateneu tindrà lloc la presentació del llibre La nina y el Lobo, d’Amparo Sànchez, cantant d’Amparanoia. L’acte inclourà una actuació acústica i és coorganitzat per Les Carnera i l’Ajuntament. Les entrades es podran reservar a www.auditoricastellar.cat.

La programació també inclou tallers de defensa personal, cinema, teatre i lectures de la Biblioteca, entre d’altres. Totes les activitats seran gratuïtes i es poden consultar a www.castellarvalles.cat/25N.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40