Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Albert Cornet en una conferència que va fer a l'Aula a principis del 2022.

La Comissió d’Honors i Distincions proposa l’atorgament a títol pòstum de la Medalla de la Vila al castellarenc Albert Cornet

Dijous 16 de març

La Comissió d’Honors i Distincions va acordar dimarts passat sotmetre a consideració del Ple l’atorgament a títol pòstum de la Medalla de la Vila al castellarenc Albert Cornet Calveras. La distinció, que es votarà en la sessió ordinària del ple municipal del proper mes d’abril, reconeix la trajectòria professional de Cornet com a professor catedràtic d'electrònica i investigador en enginyeria electrònica i biomèdica. Alhora, també reconeix la seva implicació en la vida cultural i esportiva del municipi, especialment al capdavant del Ball de Gitanes, entitat que va presidir durant 15 anys, i també com a jugador de la UE Castellar i entrador de la Penya Deportiva de Lahiguera.

Cornet va néixer a Gironella l’any 1955. A principi dels anys 80 es va doctorar en Física per la UB i també va assolir el títol de Docteur d’état des-sciences per la Université Paul Sabatier de Toulouse.  L’any 1982 es va incorporar al grup de recerca del Departament d’Electrònica de la Universitat de Barcelona. Des d’aleshores, no va deixar mai la docència i la investigació a la Universitat de Barcelona, amb una dedicació de gairebé quatre dècades.

El 1990 va ser escollit professor catedràtic d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. La seva extensa trajectòria com a investigador es pot resumir amb els prop de 200 articles publicats, la seva participació com a ponent en més de 250 congressos, haver estat l‘investigador responsable de més de 30 projectes nacionals i internacionals, haver dirigit vuit tesis doctorals i haver registrat dues patents, entre d’altres.

Especialitzat en tècniques de caracterització estructural de materials per a dispositius electrònics i optoelectrònics, el seu darrer càrrec a la Universitat de Barcelona va ser el de director del Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica i Investigador responsable del MIND, grup d’excel·lència en recerca de la Generalitat de Catalunya.

El setembre de 2021 Cornet va ser rebre una distinció a la qualitat docent per part del Consell Social de la UB per la seva trajectòria orientada a la millora constant dels aprenentatges i la qualitat docent.

En l’àmbit castellarenc, destaca també la gran quantitat d’alumnes de Castellar que van poder assistir a les seves classes de reforç escolar. Pel que fa a la implicació en la vida associativa, va presidir el Ball de Gitanes entre 1990 i 2005. Una de les activitats que va tenir més ressò durant la seva presidència fou l'esdeveniment organitzat per formar part del llibre Rècord Guiness. Amb motiu de la celebració del 25è aniversari de ballades sense interrupció, l’entitat va proposar batre el rècord de persones que ballessin una mateixa coreografia al mateix temps. El 5 de març de 2000, 1.002 persones van ballar gitanes al camp de futbol Pepín Valls. L’entitat va aconseguir el repte.

Cornet va continuar participant activament dins l’entitat, més enllà dels anys de presidència, com a mestre de la colla dels Arrelats. Sempre serà recordat pel seu tarannà i el seu caràcter que el van convertir en una persona imprescindible dins l’entitat a l’hora d’organitzar i presentar qualsevol ballada, al pavelló, a la plaça d’El Mirador o a l’Aplec de Castellar Vell.

En l’àmbit esportiu, va jugar a la Unió Esportiva Castellar des de la temporada 1971-1972 i durant cinc temporades més. Tot i aconseguir fer les proves d’accés per jugar amb el F.C. Barcelona, una lesió el va obligar a deixar els terrenys de joc.

Malgrat això, va ser entrenador de la Penya Deportiva Lahiguera durant els anys 80. A més, va participar activament en la comissió organitzadora dels actes del centenari de la UE Castellar.

Albert Cornet va morir el passat 2 de desembre als 67 anys a causa d’una malaltia que havia patit els darrers mesos.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40