Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els participants de la darrera Junta Local de Seguretat, que va tenir lloc la setmana passada.
Els participants de la darrera Junta Local de Seguretat, que va tenir lloc la setmana passada.

L’Ajuntament planteja el trasllat de la comissaria de la Policia Local als terrenys de l’antiga fàbrica Playtex

Dimecres 22 de març de 2023

En el marc de la Junta Local de Seguretat, també es va fer públic l’increment dels efectius policials i la imminent posada en marxa del sistema de videovigilància als accessos a polígons industrials

L’Ajuntament de Castellar del Vallès planteja traslladar la comissaria de la Policia Local als terrenys de l’antiga fàbrica Playtex. Així ho va fer públic l’alcalde, Ignasi Giménez, en el marc de la Junta Local de Seguretat, un òrgan que aplega diferents cossos de seguretat i emergències i que es va trobar la setmana passada a les dependències de Ca l’Alberola.

La proposta de canvi d’ubicació de l’equipament, ubicat en l’actualitat a Cal Botafoc, en ple nucli antic, respon a la necessitat de millorar els estàndards de qualitat de les dependències per tal que estiguin en un lloc més visible i ben comunicat i siguin més accessibles gràcies a la proximitat amb la carretera B-124.

En cas de concretar-se el trasllat, la nova prefectura ocuparà una part de l’espai reservat per equipaments al solar de l’antiga Playtex, on també s’hi ha planificat la promoció d’habitatge públic de lloguer. D’aquesta manera, Castellar disposarà també d’unes instal·lacions policials més ben dimensionades, ja que es preveu que la plantilla del cos creixi en els propers anys. Precisament, a la Junta també es va explicar que properament es convocaran sis places d’agent (dues de nova creació). Amb les noves incorporacions la plantilla de la Policia Local comptarà amb 38 efectius. La voluntat és poder superar la quarantena a mig termini.

Un altre dels temes destacats que es van tractar a la Junta Local de Seguretat va ser la posada en funcionament de les càmeres de videovigilància a l’entrada de Castellar del Vallès per la carretera de Sabadell B-124 i als accessos als polígons, que actualment es troben en període de proves. La previsió és que estiguin operatives en les properes setmanes. En una següent fase s’instal·laran càmeres de videovigilància a les entrades del municipi des de la carretera de Sentmenat i de Terrassa i Sant Llorenç.

D’aquesta manera es completaria el servei de videovigilància a tot el municipi, ja que des de fa anys ja funcionen càmeres en diversos punts del nucli urbà i als accessos a les urbanitzacions.

Balanç de l’any policial

La Junta Local de Seguretat també va fer un balanç positiu de l’any policial. Segons es va apuntar, el municipi manté una activitat delictiva molt baixa, que se situa als nivells registrats abans de l’inici de la pandèmia.

L’any passat es van instruir 836 diligències de seguretat ciutadana, de les quals un 64% van ser obertes per la Policia Local i un 36% pels Mossos d’Esquadra. Cal destacar que pràcticament una quarta part d’aquestes diligències es corresponen a delictes d’estafa. El nombre de robatoris es va mantenir en xifres molt similars respecte l’any anterior, a la franja del centenar.

En matèria de trànsit, es van dur a terme més de 1.300 denúncies, un 15% més respecte l’any anterior. Cal destacar que l’índex d’accidentalitat es troba per sota de la mitjana dels municipis de dimensions similars a Castellar, tot i que l’any passat es van haver de lamentar dues morts en accident de trànsit dins el terme municipal.

També cal destacar l’increment del nombre de controls d’alcoholèmia i de drogues realitzats per la Policia Local. L’any 2022 se’n van fer 2.176, més del doble dels que es van fer l’any anterior.

Finalment, la Policia Local també remarca la labor en matèria assistencial, amb prop de 900 serveis relacionats amb ajudes a la ciutadania, mediacions en conflictes veïnals, assessoraments o intervencions amb menors i serveis relacionats amb gent gran o teleassistència.

La sessió de la Junta Local de Seguretat va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva, el cap de la Policia Local, Armand Martínez, el sergent de la Policia Local, Dani Gómez, a més de diversos representants de l’ABP Sabadell dels Mossos d'Esquadra, del CNP Sabadell, de la Guàrdia Civil dels Agents Rurals del Vallès Occidental, i del cap de Bombers Voluntaris.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40