Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Riu Ripoll

Itinerari pel Ripoll

Quilòmetres: 11,3 quilòmetres

Dificultat: fàcil

Nota: És una excursió pensada per fer en grup, fent una combinació de cotxes. S'ha de deixar un cotxe a l'aparcament de l'àrea d'esbarjo de Les Arenes perquè, a la tornada, es puguin recollir els vehicles que haurem deixat a l'anada a Les Marines.

Com a suport per aquesta excursió i per a realitzar-ne d'altres us recomanem els itineraris publicats sota el títol "Conèixer l'entorn natural de Castellar".

Agafem el cotxe des de Castellar fins a la urbanització de Les Marines, a 420 metres d'alçada, on aparcarem. Travessem el riu Ripoll i agafem un camí a l'altra banda - que comença amb alguns esglaons -, i seguim per aquest sender. A la cruïlla, girem a la dreta en direcció al Ripoll. Quan arribem al llit del riu, seguim un sender a l'esquerra, que segueix el seu curs en paral·lel, creuant el torrentet de l'Avenc de Les Marines.

Passat un quilòmetres, deixem un petit sender enfront i, seguint el més fressat, girem a la dreta fins una pista forestal que seguim en direcció a l'esquerra, paral·lels al riu. Es deixa la pista per fer una drecera creuant el torrent d'En Carner i continuem per la pista. A uns 700 metres, ens separem una mica del camí cap a la dreta per contemplar una magnífica vista sobre el Ripoll.

Continuem per la pista i a uns 100 metres, ens desviem per un corriol que baixa a la dreta en direcció al riu. Travessem un torrentet i arribem a la font i les basses de Can Barceló. Retrobem la pista, que travessa el riu dues vegades. Si a causa de l'aigua es fa difícil travessar a peu, seguim per la part alta del llit del riu a l'esquerra, fins trobar un sender que segueix paral·lel a la pista. Just abans de travessar el torrent de la font del Plàtan o del Castelló, girem a l'esquerra seguint un sender que ressegueix la carena. Hi ha l'alternativa d'un altre sender que segueix cap a la dreta i ens acosta cap el torrent del Castelló, seguint aquest en paral·lel i, fins i tot, pel propi llit del riu, cercant una o altre vorera per continuar progressant.

Deixarem el llit del torrent i ens enfilem a l'esquerra, per un petit sender fins trobar el camí de la carena, que no deixarem fins al Turó del Castelló (575 metres). Des del Turó, en direcció est, a 50 metres trobem una pista forestal que seguirem. Deixem la pista per un camí a la dreta (on trobem les marques vermelles i verdes). Trobem una bifurcació i seguim pel sender de la dreta. A uns 900 metres, trobem una cruïlla i girem a la dreta. Caminem uns 100 metres, i trobem una altra cruïlla. Girem a l'esquerra, creuem el torrent del Castelló i tenim a la dreta la Font del Plàtan i a l'esquerra una petita cova i un petit embassament. Seguim aquesta pista de l'esquerra amunt uns 220 metres, fins a trobar un petit sender a l'esquerra, que ens porta a la Font dels Trons, situada en el propi llit del torrent. Tornem enrera.

Situats a la cruïlla de la pista, seguim avall (seguint les senyals blanques i vermelles). Després d'uns 800 metres, deixarem la pista per un sender que baixa a l'esquerra cap el torrent. El travessem i seguim el corriol fins arribar a un salt d'aigua. Tornem enrera. Després de travessar el torrent, un petit corriol a l'esquerra ens portarà fins a un gorg d'aigua transparent. Tornarem enrera a recuperar la pista que hem deixat i seguim avall. A la dreta, deixarem una pista barrada per una cadena. Just abans de travessar el riu Ripoll, agafem un sender a l'esquerra. Continuem pel llit del riu i a uns 400 metres, per un corriol a l'esquerra. Trobarem una cruïlla i girarem a l'esquerra, seguint pel sender paral·lel al mateix que, al cap de pocs metres, s'allunya del Ripoll pel mig d'uns prats fins arribar a les fonts del Fullola i de l'Espígol. A la dreta, des de la font, un corriol ens portarà a les Cases de Les Arenes. Un cop aquí, baixarem unes escales i travessem aquest petit nucli de cases d'estiueig. Les deixem enrera seguint el camí d'accés principal fins a trobar un aparcament a mà esquerra des del qual arribem a la Font de la Boixa. Seguim endavant i a mà esquerra un corriol ens porta fins a una barraca de vinya. Torrem enrera pel mateix corriol fins a trobar el camí que dóna accés a l'equipament de l'àrea d'esbarjo de Les Arenes. Travessem el riu per un pas de cotxes cimentat arribant a l'aparcament de l'àrea d'esbarjo de Les Arenes.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40