Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Sistema de Gestió Ambiental

El Palau Tolrà és un dels dos edificis on s'implantarà el Sistema de Gestió Ambiental
El Palau Tolrà és un dels dos edificis on s'implantarà el Sistema de Gestió Ambiental

Sistema de Gestió Ambiental

L'Ajuntament de Castellar del Vallès, conscient de les repercussions que les seves activitats poden tenir sobre el medi ambient, ha decidit implantar i mantenir un sistema de gestió ambiental als edificis del Palau Tolrà (passeig Tolrà, 1) i Cal Botafoc (c. Sant Llorenç, 7), d'acord amb el Reglament Europeu EMAS núm. 1221/2009.

L'objectiu és garantir que les activitats que es desenvolupen als dos edificis siguin respectuoses amb el medi ambient, prevenint la contaminació, fomentant l'ús de les bones pràctiques ambientals, incidint en la minimització de residus, el seu reciclatge, la reutilització, i l'estalvi energètic i d'aigua.

En aquest sentit, el gener de 2010, el govern municipal va aprovar la política ambiental municipal, que és la declaració pública dels principis d'actuació de l'organització respecte el medi ambient.

Tal com indica l'acta de la Junta de Govern local del 19 de gener, l'Ajuntament va aprovar:

  1. Implantar i mantenir operatiu un Sistema de Gestió Ambiental d'acord amb el Reglament EMAS 761/2001, de manera que es garanteixi la millora contínua als edificis del Palau Tolrà i de Cal Botafoc.
  2. El Manual elaborat per aquestes dependències municipals que descriu el Sistema de Gestió Ambiental i els procediments que en formen part.
  3. Els compromisos següents:
  • Complir amb la legislació i la reglamentació ambiental aplicable a les activitats, productes i serveis.
  • Millorar contínuament el Sistema de Gestió Ambiental implantat per aconseguir una efectiva prevenció de la contaminació.
  • Establir objectius i metes que tinguin en compte els aspectes ambientals significatius de l'organització.
  • Revisar periòdicament el compliment dels objectius i metes ambientals.
  • Difondre aquesta política a tot el personal i motivar i sensibilitzar mediambientalment tots els treballadors.

Amb la implantació d'aquest sistema, doncs, es pretén aconseguir un seguit d'avantatges com ara la disminució d'accidents ambientals, més eficiència en la gestió dels recursos o la millora de la conscienciació ambiental. Aquesta iniciativa suposarà per a l'Ajuntament el compliment de la normativa voluntària EMAS, que reconeix aquelles organitzacions que han implantat un Sistema de Gestió Ambiental.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40