Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Continguts

1982
1982

1954 - 1982

Els orígens

1954

Primera experiència radiofònica local, fruit de la iniciativa privada a càrrec d'uns afeccionats castellarencs, encapçalats per Jaume Mussons Alavedra.

Setembre 1980

Amb motiu de la Festa Major, la delegació local de la Unió de Radioafeccionats Espanyols (URE) organitza un col·loqui informatiu sobre la radioafició al davant del Casal d'Avis. Aquella espai es va emetre entre les 10 i l'1 del matí per la banda d'ona curta de 40 m., corresponent a 7.045 KCS/S.

Octubre 1980 - Abril 1981

Arran d'aquella primera demostració, cinc castellarencs radioaficionats (Josep Carbonell, Miquel Àngel Sòria, Pere Carreras, Josep Coll i Jaume Rossell) comencen a treballar per construir un equip emissor en freqüència modulada.

Maig 1981

Ràdio Castellar inicia les seves primeres emissions en període de proves des del carrer del Puig de la Creu utilitzant una longitud d'ona de 102.3 megacicles (Mhz).

Juliol 1981

Arran de les converses entre els promotors i l'Ajuntament, es municipalitza l'emissora. A mitjans d'aquell mes, la ràdio s'instal·la a les antigues golfes de la Casa de la Vila,  al carrer Major 74.

Agost 1981

L'alcalde Miquel Pont parla en directe per primera vegada a Ràdio Castellar

Setembre 1981

L'emissora municipal ofereix la seva primera programació especial de Festa Major. Comptant amb la col·laboració d'un locutor de continuïtat, Xavier Aloy, i dels equips dels ràdio afeccionats, es va poder emetre des d'unes unitats mòbils instal·lades allà on s'estaven desenvolupant les festes.

Octubre 1981

Comença la primera temporada estable de l'emissora. Els responsables de l'emissora municipal són Josep Carbonell i Pere Carreras. 

El dia 30, s´emet el primer programa de sardanes, Plaça Major, que es va mantenir en antena durant 12 temporades (1981-1993).

Desembre 1981

El Ple aprova el dia 4 els estatuts del Patronat de l'emissora, un òrgan col·legiat de govern. L'aprovació d'aquest nou reglament volia donar solució al debat suscitat sobre el plantejament d'aquest nou mitjà de comunicació, tant pel que feia referència a la seva propietat (privada o pública) com al seu finançament i programació.

El dia 14, comença una nova programació. Frederic Sala i Xavier Aloy són els dos primers locutors professionals que té l'emissora.

Gener 1982

L´Esbart Teatral inicia el seu primer espai a la ràdio amb el nom "Avui parlem de...". Posteriorment es va redenominar amb el nom de "El Galliner".

Febrer 1982

Primer espai radiofònic de la SEAC al voltant de temes excursionistes. El seu nom era "Tramuntana".

Març de 1982

L'Esbart Teatral ofereix teatre radiofònic a través de Ràdio Castellar. Es retransmet el radiodrama "Bala perduda", de Lluís Elias. Posteriorment s'emetria "L'amor venia en taxi", de Rafael Anglada, i poemes de Mn. Jaume Rafanell.

Abril 1982

Ràdio Castellar s'adhereix a les Emissores Municipals de Catalunya, l'EMUC. Aquesta entitat sorgeix per impulsar el nou moviment de ràdios locals sorgit a tot Catalunya i agrupava en els seus inicis unes 40 ràdios.

Maig 1982

Comença un espai col·loqui que sota el nom "L'Ajuntament informa", compta amb la participació de representants de les forces polítiques locals.

Juliol 1982

Ràdio Castellar emet un programa especial amb motiu de la primera visita oficial del president de la Generalitat, Jordi Pujol, a Castellar. L'emissora segueix les inauguracions del Centre d'Atenció Primària i de la plaça de la Llibertat.

Setembre 1982

Ràdio Castellar celebra el seu primer aniversari.

Tornar a Història

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40