Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Continguts

temporada 97-98
temporada 97-98

1994 - 1999

Un nou projecte

Abril 1994

L'emissora obre una nova etapa amb nous col·laboradors i espais d'actualitat local com Panorama, amb Joan Rocavert i Un tomb per la vila, amb Eduard Garcia i Xavier Vidal.

Setembre 1994

Ràdio Castellar retransmet en directe (via telefònica) la inauguració de la nova seu de l'Ajuntament, a l'antic Palau Tolrà.

Octubre 1994

Ràdio Castellar presenta la programació del darrer trimestre. Neix el programa musical All Music, amb el DJ Joan Prat.

Març 1995

La programació es modifica puntualment amb novetats destacades com Eclèctics, un magazine musical amb Ramon Sampé i Juanma Punzón que s'emetria durant quatre temporades. A partir del setembre de 1998, naixeria un nou espai anomenat "Què fem sense Eclèctics?".

Ràdio Castellar presenta un nou logotip, l'autor del qual és Joaquim Salvador. L'eslògan de la ràdio és "la primera del dial".

Maig 1995

Els serveis informatius formats per Eduard Garcia, Rosa Mª Jané i Joan Rocavert ofereixen un especial eleccions municipals 1995.

Juny 1995

Ràdio Castellar retransmet en directe el primer Ple municipal de la nova legislatura. La presa de possessió s'emet, per primera vegada, mitjançant l'ús del telèfon mòbil.

Juliol 1995

El responsable de premsa de l'Ajuntament, Àlex Portolés, és nomenat director de l'emissora. S'endega un nou projecte de ràdio on es potencien els continguts locals i de proximitat amb la implicació activa d´entitats i de tota la ciutadania.

Setembre 1995

Festa Major. La programació especial inclou la retransmissió en directe del pregó (via telèfon mòbil) i d'un especial de 10 hores dedicat a Bòsnia amb motiu d'una campanya organitzada per Castellar Solidari. També s'ofereix un fragment del concert que la Companyia Elèctrica Dharma va oferir a la Nau.

Octubre 1995

Obres de remodelació a les instal·lacions del carrer de Torras. L´emissora suspèn durant uns dies les seves emissions.

Octubre 1996

La ràdio obté recursos municipals per a millorar els seus mitjans tècnics. Es remodela completament l'estudi 1.

Novembre 1995

S'estrena la programació 1995-1996. Tres estudiants ofereixen el magazine matinal El microones. Els serveis informatius amplien la seva oferta a la franja de vespre. L'espai El Galliner, de l'Esbart Teatral, torna a l'antena i s'inicia una nova etapa -encara vigent- l'emissora. Una altra entitat, el Centre Excursionista, torna a la ràdio amb l'espai SEAC. També és la primera temporada de l'espai d'humor Ràdioteràpia, l'acadèmic Ara va d'història, i l'esportiu El Xandall. Aquestes tres espais es mantenen entre tres i quatre temporades.

Gener 1996

M. Dolors Ustrell és nomenada regidora de Mitjans de Comunicació.

Març 1996

S'emet una programació especial amb motiu de la fira tradicional de Sant Josep i la setmana de la Joventut.

Maig 1996

Nova programació especial, amb motiu de Firart i la 1a Mostra Gastronòmica.

Una altra entitat, el Moviment de Colònies i Esplai, ofereix el seu propi espai a la ràdio, durant un parell de temporades.

Setembre 1996

Per primera vegada, l'emissora lloga una unitat mòbil per cobrir els actes de Festa Major. Ràdio Castellar és present a la major part de les activitats i passa a tenir "el do de l'ubiqüitat", gràcies a l'esforç d'un equip format per 18 persones. Des de l'Infomòbil es fa una campanya de difusió de la nova temporada 1996-1997.

Ràdio Castellar inicia la seva vessant com a escola de formació de futurs periodistes amb la signatura de diversos convenis de cooperació educativa amb diverses universitats catalanes.

Octubre 1996

La ràdio obté recursos municipals per a millorar els seus mitjans tècnics. Es remodela completament l'estudi 1.

Es crea el departament comercial de l'emissora.

Novembre 1996

Es presenta la nova graella de programes 1996-1997. Les principals novetats són l'espai "Casa de la Vila", que inclou debats entre els representants de totes les forces polítiques de l'Ajuntament. Després de tres anys, la franja horària d'emissió s'amplia als caps de setmana. Primera temporada dels espais Renaixença (sardanes), Quin Cacau (infantil) Estils (entrevistes). S'estructura una franja nocturna de dilluns a divendres amb programes d'entitats i de música especialitzada. En total, 90 hores d'emissió que són possible gràcies a una cinquantena de col·laboradors.

Desembre 1996

Ràdio Castellar ofereix una programació especial de Nadal. S'ofereixen edicions especials dels magazines Viu el matí i Castellar de tarda, amb connexions de la unitat mòbil amb el comerç. Es transmeten les arribades de l'ambaixador i la cavalcada de reis, el concert de Nadal de les corals i un especial infantil des de l'exposició Lúdica.

Febrer - Abril 1997

Programacions especials amb motiu del Carnaval, Sant Josep i la Mostra d'Oficis Artesans. Amb motiu d'aquesta darrer espai, els col·laboradors realitzen una enquesta de coneixement de l'emissora i publiciten els continguts de la programació de la ràdio.

Juliol 1997

El concurs d'estiu de la ràdio regala un cap de setmana a Mallorca per a dues persones.

Setembre 1997

La ràdio torna a sortir al carrer per Festa Major.

S'adquireix nou material tècnic per posar en funcionament l'Estudi 2.

Octubre 1997

Comença la temporada estable 1997-1998. Seguint una línia de continuïtat, es prioritzen els continguts locals i la participació ciutadana. La principal novetat de la temporada és el magazine de quatre hores Retalls. Amb motiu de l'estrena de la programació, l'espai Viu el matí entrevista  en directe a la model i actriu Elsa Anka. L'espai Castellar de tarda inicia les seves tertúlies ciutadanes sobre temes de Castellar i de l'actualitat general.

Desembre 1997

Nova programació especial de Nadal. Es repeteixen els esquemes de la temporada anterior.

Ràdio Castellar elabora un especial Resum de l'any amb les notícies locals més destacades de l'any que s'acaba. Aquest programa s'ha anat emetent en els darrers anys.

Febrer 1998

L'equip de Ràdioteràpia, format per Norbert Llaràs i César Sànchez, recita el predicot de Sa Majestat Carnestoltes.

Març 1998

El dia 7, Ràdio Castellar ofereix un especial informatiu amb motiu de la visita oficial de Jordi Pujol a Castellar. L'endemà, es transmet en directe la Marató de Contes de la Xarxa i un especial amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Nou especial amb motiu de la Diada de Sant Josep.

Juliol 1998

L'Ajuntament anuncia que la ràdio es traslladarà a unes noves dependències del carrer Major, 76.

Agost 1998

Per primera vegada en molt anys, la ràdio no tanca durant aquest mes.

Setembre 1998

Ràdio Castellar adquireix en propietat una unitat mòbil amb cotxe inclòs.

La programació especial de Festa Major inclou un espai especial amb motiu dels 10 anys de l'Auditori Municipal.

Eduard Garcia és nomenat sots director de l'emissora. La ràdio fa un nou tomb cap a la major professionalització dels serveis informatiu, de programes i tècnics.

Octubre 1998

Es presenta la graella 98/99. Més de 70 col·laboradors fan possible 90 hores setmanals de programació.

És la primera temporada del magazine La Drecera, espai puntal de l'emissora que enguany compleix la seva quarta temporada en antena. Dins d'aquest espai, es comença a emetre la secció Gent Gran i Ràdio des de l'Obra Social Benèfica.

Primera any de Paraules de Fum i Tempteig.

Al vespre-nit, s'unifiquen les tertúlies ciutadanes i els debats municipals i s'ofereixen produccions musicals especialitzades. També per primer any, La franja de migdia s'ocupa amb els espais de música jove La Cara B i All music.

Desembre 1998

La Drecera emet especial sobre la Sida i els Drets Humans

Nova programació especial de festes nadalenques amb el concurs d'aparadors La Pífia.

Gener 1999

La Ludoteca municipal s'integra a l'equip de col·laboradores de l'espai Quin Cacau!

S'inicia la secció d'opinió ciutadana Diuen que..., dins la Drecera.

Febrer 1999

Mor Joan Rocavert, exdirector de Ràdio Castellar i persona molt vinculada als serveis informatius, els espais d'esports i de sardanes.

Març 1999

La Drecera emet un programa especial en directe des de la plaça Major, amb motiu del mercat de Sant Josep.

Abril 1999

Especial Quin Cacau des del Parc de Colobrers amb motiu del dia de la inauguració d'aquest gran espai verd.

Especial de Sant Jordi i la Mostra d´Oficis Artesans. L'Infomòbil s'instal·la al davant de les Naus de la Plaça Major.

Maig - Juny 1999

Ràdio Castellar organitza tres debats electorals a Cal Botafoc retransmesos en directe amb la participació de totes les forces polítiques.

L'emissora transmet en directe l'ascens de la UD Castellar a Regional Preferent. El desenllaç final, amb resultats pendents als camps del Marganell i l'Avià, fa que tothom estigui pendent del transistor.

1a Festa final de curs de l'espai Quin Cacau i la Ludoteca Les 3 Moreres.

Juliol 1999

S'inicien les obres d'adequació dels nous estudis del carrer Major, 76.

Comença la programació d'estiu.

Setembre 1999

La programació especial de Festa Major inclou un especial 20 anys d'emissores municipals.

Octubre 1999

Es presenta la temporada 1999-2000. La franja d'emissió s'amplia una hora diària.

Especial eleccions autonòmiques.

Novembre 1999

Ràdio Castellar comença a retransmetre en directe els plens municipals.

Tornar a Història

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40