Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Continguts

Estudi 1 any 2000
Estudi 1 any 2000

2000 - 2007

Nous estudis al carrer Major

Febrer 2000

L'emissora municipal es trasllada a les noves dependències del carrer Major.  La ràdio dobla la seva superfície i els nous estudis són dissenyats amb un alt nivell d´insonorització.

Eduard Garcia és nomenat nou director de l'emissora municipal.

Febrer - Març 2000

La ràdio digitalitza els estudis amb dos ordinadors d'àudio amb el sistema GDS de Lexon. S'emeten programacions especials amb motiu del Carnestoltes, les Eleccions Generals, Sant Josep i el Rècord Guinness del Ball de Gitanes. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, La Drecera entrevista Isabel Clara Simó en un acte transmès en directe des de l'Ateneu.

Abril 2000

La ràdio comença a emetre des d'un nou dial, el 90.1 de la FM. La causa és la reestructuració de l'espai radioelèctric propiciada per la posada en funcionament de RAC 1, una nova emissora pertanyent al grup Godó de comunicació.

Juny 2000

Per segon any consecutiu, es celebra la festa final de curs de l´espai Quin Cacau i La Ludoteca Les 3 Moreres.

Juliol 2000

El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Salvador Alsius inaugura les noves dependències de Ràdio Castellar i l'Àrea municipal de Comunicació. Prèviament, el director de l'emissora, Eduard Garcia, entrevista Alsius de forma oberta a la sala de petit format de l'Ateneu. Es realitza una jornada de portes obertes.

Setembre 2000

Programació especial de Festa Major. Especial Agermanaments entre els Castellars.

Es presenta la temporada 2000-2001. La Drecera amplia en una hora el seu horari d'emissió.

Novembre 2000

Programació especial amb motiu de la Festa de la Xarxa

Desembre 2000

Programació especial de Nadal amb clàssics com L'Informatiu Innocents, els concerts de les Corals, El Resum de l'Any o la Cavalcada de Reis.

Febrer-Març 2001

Especials Carnaval i Sant Josep. Amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, La Drecera entrevista en directe Margarita Riviere des de l'Ateneu.

L'espai radiofònic de l'Obra Social Benèfica guanya el premi Gent Gran 2000 de la Fundació Caixa de Sabadell.

Abril 2001

Programació especial amb motiu de la Diada de Sant Jordi i de la Mostra d'Oficis Artesans.

Maig 2001

Mor Ramon Costa, exdirector de Ràdio Castellar.

Setembre 2001

Setena programació especial consecutiva de Festa Major.

Es presenta la temporada 2001-2002. La principal novetat és la inclusió d'un programa esportiu els diumenges conduït per Joan Vall. La ràdio té prop d'un centenar de col·laboradors.

Novembre 2001

Ràdio Castellar celebra el seu 20è aniversari

Gener 2002

Carla Sanmartín substitueix Llorenç Genescà a la conducció de La Drecera

Març 2002

Ràdio Castellar emet amb Radio Data System

Programació especial de Sant Josep

Abril 2002

Programacions especials en motiu de la inauguració del nou Parc de Bombers i de l'Aplec de Bombers de Catalunya, i Especial Firart.

Octubre 2002

Nova temporada 2002-2003. S'amplia la informació amb una edició vespre els divendres d'una hora de durada. La informació esportiva també s'amplia amb una edició de l'informatiu vespre els dissabtes de 30 minuts. S'amplia la programació infantil amb l'Hem feta Grossa cada tarda de dilluns a dijous amb Xesca López.

Gener 2003

L'emissora presenta un queixa per escrit a la Direcció General de Mitjans Audiovisuals de la Generalitat per les interferències en alguns sectors del municipi de Ràdio Carmel de Barcelona que emet també al 90.1 de la Fm.

Març 2003

Menció de qualitat en l'apartat de millor programa de ràdio local als Premis Ràdio Associació de Catalunya 2002 per l'espai Ràdio i Gent Gran que es porta a terme en directe a l'Obra Social Benèfica dins el programa La Drecera.

Abril 2003

Programació Especial en directe de la Mostra d'Oficis Artesans des del nou Espai Tolrà.

Maig 2003

Cicle d´entrevistes i de debats electorals. Debats en directe i oberts al públic amb els candidats des de la Sala de Petit Format de l'Ateneu. Programa Especial Eleccions el dia 25 de quatre hores de durada.

Setembre 2003

Inici de les emissions en directe per internet (ràdio on line) i estrena del nou apartat web.

Programació Especial de Festa Major. La ràdio fa el seguiment dels principals actes i en especial dels incidents violents i de la seva repercussió. El dia 28 es retransmet en directe en un programa especial de 3 hores de durada la manifestació antifeixista.

Octubre 2003

El dia 6 s'estrena temporada 2003-2004 amb una presentació el dia 3 a l'Auditori amb la projecció per segona vegada d'un vídeo que presenta la programació. La ràdio incorpora un espai informatiu els dijous a la tarda elaborat per nois i noies de l'Institut sota la coordinació de Xesca López. Amb la incorporació d'un espai musical de música chillout l'emissora supera ja les més de 100 hores de programació setmanal.

Novembre 2003

Debat electoral en directe a l'Ateneu (dia 12) amb membres locals i comarcals a les llistes per les Eleccions al Parlament de Catalunya. Programa especial eleccions el dia 16 de més de 3 hores de durada.

El cap de setmana 29 i 30 l'emissora va emetre en directe amb un stand des de l'Espai Tolrà dins la tercera edició de la Fira Comercial. També es va retransmetre en directe la festa de celebració de l'assoliment del campionat del món de motociclisme en 125cc de Dani Pedrosa.

Desembre 2003

Per setè any consecutiu i en el marc de la Programació Especial de Nadal, els Serveis Informatius ofereixen l'espai El Resum de l'Any, d'una hora de durada, incloent, entre d'altres temes, reportatges sobre els incendis, la violència feixista, els diferents comicis electorals o la victòria de Pedrosa del mundial de motociclisme.

Març 2004

Programa especial eleccions generals el dia 14 de més de 3 hores de durada.

Abril 2004

Premi Civisme als Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. La ràdio guanya la novena edició d'aquest guardó del Departament de Benestar i Família ex aequo amb Catalunya Ràdio per l'espai Ràdio i Gent Gran dins La Drecera que des de fa més de 6 anys es porta a terme a la residència d'avis.

El director, Eduard Garcia, el gerent de l'Obra Social Benèfica, Ramon Montes, l'animadora sociocultural de l'OSB, Txell Fabà recullen el guardó el dia de Sant Jordi al Palau de la Generalitat acompanyats per l'alcalde Lluís M. Corominas i altres representants del municipi.

Programa especial el dia 25 en motiu de Firart i Mostra Gastronòmica en directe des de l'Espai Tolrà.

Agost 2004

Per primera vegada la programació de l'agost ofereix ininterrompudament a diari el magazine La Drecera i dues edicions de l'Informatiu, a banda d'altres espais.

Octubre 2004

La ràdio presenta la seva nova programació en un format de reportatge de televisió a l'Auditori davant la presència de 200 persones. L'emissora estrena la nova temporada el dia 4 ampliant les seves emissions fins les 2 de la matinada de dilluns a diumenge.

Febrer 2005

La ràdio organitza un debat en directe des de l'Ateneu sobre el referèndum de la Constitució Europea. El dia 20 ofereix un programa especial amb els resultats parcials del referèndum al municipi.

Març 2005

La Drecera s'emet en directe des de l'Espai Tolrà en un especial de 3 hores de durada en motiu de la diada de Sant Josep.

Estiu 2005

El magazine La Drecera passa a les dues hores de durada diàries a l'estiu, inclòs el mes d'agost. En aquest mes la ràdio ofereix dues edicions diàries de l'Informatiu. Al setembre, la programació especial de Festa Major ofereix més de 40 hores d'emissió i de connexions en directe.

Octubre 2005

El dia 1 es presenta a la Sala Blava de l'Espai Tolrà la nova temporada 2005-06. El dia 3 d'octubre la ràdio estrena nova programació amb emissions 24 hores per primera vegada a la seva història.

Ràdio Castellar va seguir en directe a l'Espai Tolrà la victòria de Pedrosa a Austràlia

Ràdio Castellar va ser l'únic mitjà de comunicació present a l'Espai Tolrà i als carrers de Castellar en directe la matinada en que el Dani va aconseguir un nou campionat del món de motociclisme. L'equip d'Informatius i d'Esports de l'emissora van oferir un programa especial de 2 hores de durada en plena matinada per seguir la cursa en directe i per ser a casa el Dani compartint l'emoció amb la seva família. El programa El Marcador va poder parlar amb Dani Pedrosa minuts després de la seva victòria.

Març-abril 2006

Especial en directe des del Calissó Art en motiu del Dia de la Dona Treballadora. Programes Especials en directe des de l'espai Tolrà en motiu de les Fires de Sant Josep, de Sant Jordi, del Firart i Mostra Gastronòmica.

Juny 2006

La ràdio organitza un debat en directe el dia 15 des de Cal Botafoc sobre el referèndum pel nou Estatut de Catalunya. El dia 18 ofereix un programa especial amb els resultats del referèndum al municipi.

El dia 22 la ràdio presenta en roda de premsa el programa d'actes de celebració dels 25 anys de l'emissora. El dia 26 la ràdio estrena programació d'estiu amb magazine i informatius també durant el més d'agost. La novetat destacada és la inclusió del programa Ràdio d'Argent que repassarà setmanalment la història de l'emissora.

El dia 30 va emetre la seva programció habitual durant 12 hores en directe des de la plaça Calissó per iniciar la commemoració dels 25 anys. Durant 30 minuts es realitza una emissió en paral·lel amb Ràdio Sabadell.

Juliol 2006

En el marc dels actes de commemoració de 25é aniversari de Ràdio Castellar, Ca l'Alberola va acollir dissabte 1 de juliol, el seminari "La ràdio local davant l'entorn multimèdia" de la Federació de Ràdios de Catalunya, en que es va analitzar com s'han d'adaptar les ràdios locals als nous reptes tecnològics i a les noves formes de continguts. Prèviament al Seminari Castellar va ser també la seu de la Junta General Ordinària de la Federació de Ràdios, on s'hi van aplegar una vintena directors d'emissores locals de tota Catalunya. El Seminari, va ser obert per l'alcaldessa de Castellar Montse Gatell i va comptar amb la presència del president de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, Manel Ramon i Ferré. Els ponents del Seminari van ser de Maria Coromines, doctora em Comunicació de la UAB, Julio Enrique Vigara professor de la UPC i directiu de TV de Vallirana, Marc Sabaté, director de Ràdio Sabadell i Xavier Fornells, director de Ràdio St Cugat. De les seves intervencions se´n va poder extreure conclusions com la que fa referència a la lenta implantació de la digitalizació de les emissions. Per aquest motiu es va dir que les ràdios han d'apostar per internet per no perdre el tren de les noves tecnologies.

El 6 de juliol, l'emissora estrena un programa que va repassar els fets més rellevants dels seus 25 anys de la mà de Marina Antúnez i Pep Montané cada setmana durant els mesos de juliol i setembre amb entrevistes a protagonistes de l'emissora, des dels orígens fins a l'actualitat.

La matinada del 15 al 16 de juliol DJ Joan Prat ofereix 12 hores ininterrompudes de house en directe sumant-se a la celebració de l'aniversari de la ràdio.

Setembre 2006

L'11 de setembre una quarantena d'Estils celebren els 10 anys del programa que condueix Gener Martí. Una quarantena de les prop de 300 persones que han passat pel programa es van aplegar a la plaça Calissó per tal de celebrar aquesta fita radiofònica. Tots els Estils van rebre un pòster commemoratiu de l'efemèride dissenyat per Carles Martínez que va servir per agrair el seu pas per la ràdio i per agrair la dedicació completament desinteressada de Gener Martí al capdavant del programa.

Octubre 2006

El 2 d'octubre la ràdio enceta la seva nova temporada de ràdio 2006-07, la 26ª de la seva història. Una temporada en que la informació esportiva l'assumeix un nou equip, liderat per Mireia Sans, en una edició de cap de setmana de l'Informatiu els diumenges a les 8 del vespre que oferirà principalment continguts esportius.

Pel què fa a altres novetats s'estrena el programa d'humor Tots som Pops els dimecres de 9 a 10 de la nit. Mentre que segueixen en antena espais indispensables com Estils, Renaixença, El Galliner, La Cara B, Eclèctics o la Carpeta de l'Avi.

El 6 d´octubre l'Espai Tolrà va acollir la presentació de la nova temporada de ràdio 2006-07 en la que principalment es va poder veure la història de la ràdio en imatges. Un acte en que en una pantalla gegant es va projectar un reportatge amb documents històrics del quart de segle de la nostra emissora.

En el marc dels actes de celebració dels 25 anys, el dia 22 d'octubre, la Ràdio va commemorar els més de 20 anys de sardanes a la ràdio i els més de 10 anys ininterromputs en antena del programa Renaixença, que presenta Jordi Garrigós. La celebració va consistir en una ballada de sardanes a la plaça Calissó a càrrec de la cobla Cadaqués, amb la col·laboració de l'ASAC.

La ràdio va organitzar el dia 26 d'octubre un debat en directe a l'Ateneu de cara les eleccions al Parlament. El debat, moderat per Eduard Garcia, va comptar amb: Lluís Maria Corominas (CiU), Toni Comín (PSC), Pilar Dellunde (ERC), Jordi Matas (ICV-EUiA) i Berta Rodríguez (PP).

Novembre 2006

El dia 1 de novembre la ràdio ofereix un programa especial de prop de 4 hores en motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya.

Ràdio Castellar participa com a organitzadora del 3er Congrés de la Ràdio Municipal a la Torre Agbar. Els dies 10 i 11 de novembre va tenir lloc a l'Auditori de la Torre Agbar de Barcelona, el 3er Congrés de la Ràdio Municipal, on Ràdio Castellar hi va participar en una ponència i com a membre del comitè organitzador del Congrés. El seu director, Eduard Garcia, va ser ponent de la taula rodona sobre l'oferta i la demanda de la ràdio de proximitat, en una ponència on també hi van intervenir el periodista de RAC 1, Jordi Beltran, i representants d'El Baròmetre i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya. A més, en els actes de cloenda del Congrés, Ràdio Castellar va rebre un guardó en reconeixement dels seus 25 anys d'història.

Febrer - Març 2007

Al febrer la ràdio va cloure la celebració del seu aniversari amb un acte que va projectar públicament el documental amb imatges i sons dels seus 25 anys d'història.

La ràdio incorpora com a col·laborador l'escriptor Miquel Desclot com a rapsode al magazine La Finestra Discreta. Desclot recita poesia pròpia i també d'altes autors catalans.

En motiu de la commemoració el 8 de març del dia de la Dona Treballadora, el magazine La Finestra Discreta s'emet en directe des de l'Auditori del Casal Catalunya. Des del magazine matinal, Teia Sabater, de la Biblioteca Municipal,  llegeix el manifest commemoratiu del Dia de la Dona. A més, la conductora del programa, Marina Antúnez, realitza una entrevista a Assumpta Montellà, autora del llibre La maternitat d'Elna.

Abril 2007

La ràdio dóna cobertura amb una enviada especial sobre l'expedició castellarenca a la Sàhara Matahon en la que també es va lliurar material solidari als camps de refugiats de Tinduf (Algèria) recollit als Instituts de Castellar

Tornar a Història

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40