Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Protocols

Protocols

Protocol per a l'abordatge integral de la violència envers les dones

L'eradicació de la violència de gènere és un compromís ferm que ha adoptat històricament el nostre municipi, alhora és un pas imprescindible per aconseguir una societat justa i igualitària, que garanteixi els drets i les llibertats de les dones.

Des de l’any 2005 el nostre municipi compta amb un Protocol per a l’abordatge de la violència envers les dones que ha servit per establir una xarxa de coordinació entre els diferents agents que treballen en l’atenció a les dones víctimes de violència masclista i per incrementar els recursos públics destinats a l’atenció integral a les dones i també als seus fills.

La coordinació entre els serveis implicats ha fet que el Protocol per a l’abordatge de la violència envers les dones sigui un instrument útil, que incideix en la prevenció, que prioritza l’atenció i vetlla per la recuperació de les dones.

Davant dels canvis legislatius, l'any 2016 es va revisar el docmument. D'aquesta manera, es disposa d'un document que ofereix a les dones en situació de violència, o en risc de trobar-s'hi, una atenció integral, adient i àgil i també desenvolupar accions de prevenció d'aquestes situacions. A més defineix les bases, les pautes d'actuació, els mecanismes i els circuits tècnics per a la prevenció, la detecció i la recuperació de les dones que viuen en situació de violència masclista o risc de viure'n.

Finalment, la voluntat de la comissió redactora ha estat unificar els criteris de les institucions i els àmbits implicats en l'atenció a les dones per tal d'actuar d'una manera conjunta i coordinada, respectant en tot moment les decisions de la dona i la seva autonomia.

Aquest document pretén ser una guia dinàmica i útil per a tots els agents implicats en l'acompanyament a les dones que pateixen violència masclista. No donem ni un pas enrere!

Protocol comarcal per un espai públic i contextos d'oci lliures de violències masclistes

L'Ajuntament està adherit al Protocol Comarcal per un espai públic i contextos d’oci lliures de violències masclistes, el qual fou aprovat en sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental el 19 de juliol de 2018. El document té la finalitat d'aconseguir uns espais, festivitats i esdeveniments d'oci lliures de violència masclista, per tal que tothom pugui gaudir-les en plena llibertat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40